Pasta Pesto met spinazie en krokante kip

door

in

Pasta Pesto met spinazie en krokante kip

Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4
calorieën 805 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 75 gram parmezaanse kaas stuk
  • 25 gram panko
  • 1 potje pesto
  • 4 personen pasta spaghetti (recept zegt 300 gram
  • 2 courgette
  • 400 gram spinazie
  • 1 bakje basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

Kipfilet

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rasp de kaas en meng de helft van de panko, peper en eventueel zout
  • Halveer de kipfilets in lengte Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze plat met een koekenpan
  • Verdeel de kip over de over de ovenschaal en besmeer ze met 2 eetlepels pesto en bestrooi ze met het panko-kaasmengsel
  • bak de kipfilets in 20 minuten gaar in de oven

Pasta

  • Kook ondertussen de pasta (spaghetti) volgens de instructies van de verpakking beetgaar
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne reepjes (jullienne) met een mes of p een rasp
  • Verhit olie in een hapjespan, voeg de spinazie toe en laat dit in delen slinken
  • Doe de courgette in een vergiet en giet de gekookte pasta er boven af.
  • Meng de pasta met de spinazie, de rest van de kaas en de rest van de pesto
  • Verdeel de kipfilets over de pasta. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en bestrooi de pasta er mee

Notities

bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190534/pasta-pesto-met-spinazie-en-krokante-kip-advertorial