Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 pers

Ingrediënten
  

  • 7 el japanse soyasaus
  • 2 el honing
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el sesamzaad
  • 300 gr zalmfilet
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 pakje eiernoedels
  • 400 gr broccoli in roosjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 200 gr peultjes
  • 1 courgette
  • grillpan

Instructies
 

  • Verwarm de soyasaus, honing en azijn in een steelpan, neem van het vuur wanneer de honing is opgelost.
  • Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie in ca. 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • Verdeel de zalm in vier porties en bestrijk elk stuk aan beide kanten dun met olie.
  • Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd deze in plakjes.
  • Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de broccoli plakjes, roosjes, ui en peultjes in 5 minuten beetgaar.
  • Verhit de grillpan.
  • Bestrijk de zalmfilet met marinade en grill ze in 4 minuten rose. Keer regelmatig en bestrijk steeds met de marinade
  • Giet de noedels af en schep door de groenten.
  • Breng op smaak met wat peper, zout en soyasaus. Bestrooi met sesamzaadjes.

Notities

bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R704224/zalm-teriyaki