
Zalm teriyaki
Ingrediënten
- 7 el japanse soyasaus
- 2 el honing
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el sesamzaad
- 300 gr zalmfilet
- 4 el zonnebloemolie
- 1 pakje eiernoedels
- 400 gr broccoli in roosjes
- 1 rode ui in halve ringen
- 200 gr peultjes
- 1 courgette
- grillpan
Instructies
- Verwarm de soyasaus, honing en azijn in een steelpan, neem van het vuur wanneer de honing is opgelost.
- Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie in ca. 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Verdeel de zalm in vier porties en bestrijk elk stuk aan beide kanten dun met olie.
- Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd deze in plakjes.
- Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de broccoli plakjes, roosjes, ui en peultjes in 5 minuten beetgaar.
- Verhit de grillpan.
- Bestrijk de zalmfilet met marinade en grill ze in 4 minuten rose. Keer regelmatig en bestrijk steeds met de marinade
- Giet de noedels af en schep door de groenten.
- Breng op smaak met wat peper, zout en soyasaus. Bestrooi met sesamzaadjes.
Notities
bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R704224/zalm-teriyaki

Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.