
Risotto met groene groenten
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 25 gr boter
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 200 gr broccoli in kleine roosjes
- 150 gr peultjes
- 150 gr courgette in blokjes
- 300 gr risottorijst
- 9 dl tuinkruidenboullion
- 6 artisjokharten
- 2 el gehakte italiaanse kruiden
- 100 gr parmezaanse kaas grof geraspt of in krullen geschaafd
Instructies
- Verhit de olie en boter en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten.
- Voeg de broccoli, peultjes en courgette toe en roerbak 3 minuten.
- Schep de rijst erdoor en bak deze een minuut mee totdat de korrels glanzen.
- Roer er 250 ml boullion door en laat dit op een laag vuurtje al omscheppend door de rijstkorrels opnemen.
- Voeg steeds als het vocht is opgenomen een beetje boullion toe totdat de rijst verzadigd is.
- Snijd de artisjokharten in vieren en schep ze met 1 theelepel italiaanse kruiden door de risotto.
- Warm goed door en serveer de risotto bestrooid met de rest van de italiaanse kruiden en de parmezaanse kaas.
- Tip: vervang de artisjokharten door 100 gram oesterzwammen en neem in plaats van broccoli stukjes groene asperge. Ook lekker: velderwtjes erdoorheen.
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.