Huisgemaakte Glühwein

Heerlijk warm winters recept voor koude dagen. Echte gloeiwijn!

Huisgemaakte Glühwein

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 fles

Ingrediënten
  

  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 12 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje en extra kaneelpoeder
  • 4 sch bruine basterdsuiker
  • 1 fles rode wijn mild en soepel

Instructies
 

  • Fles wijn in de pan.
  • Sinaasappels en citroen uitpersen, sap in de pan erbij doen.
  • Snijd een stuk van de schil van de uitgeperste citroen af en doe dit in de pan.
  • Halve uitgeperste sinaalappel ook de pan in.l
  • Kruidnagels, kaneel en suiker erbij.
  • Breng het aan de kook en laat het 30min zachtjes koken met deksel op de pan.
  • Vaak laat ik het daarna rustig nog even warm in de pan zitten zonder te door te koken.
  • Zeef het geheel, bijvoorbeeld in een koffiefilter en doe het daarna in een fles. Vacuum erop en per glas uitschenken en opwarmen maar!
  • Eventueel kan je na verwarmen een extra schep suiker toevoegen…. of bijvoorbeeld een scheut port, rum of cognac.