Zuidafrikaanse Bobootie

Zuidafrikaanse Bobootie

Gang Hoofdgerecht
Keuken Afrikaans
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram gehakt
  • 1 grote ui
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 30 gram rozijnen
  • 6 gram suiker
  • 3 gram zout
  • safraan
  • 2 bruine boterhammen
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 1 eetlepel kerrie
  • citroensap

Instructies
 

  • Ui fruiten in boter tot ze glazig zijn. Laat ze een beetje afkoelen.
  • Bruine boterhammen in water laten wellen, evenals de rozijnen. Kerrie, suiker, zout en saffraan mengen. Teveel aan water van boterhammen afgieten en mengen met kerriemengsel.
  • Ui, gehakt, rozijnen en amandelsnippers met het kerriemengsel mengen. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap. In een ingevette ovenschaal een kwartier in de oven (160 graden Celsius).
  • Ei met melk loskloppen en er over gieten, dan nog een kwartier tot twintig minuten in de oven, tot het ei gestold is en het gehakt gaar is.

Notities

Lekker met wilde rijst en broccoli.
Lekker met rozijnen appel chutney (zie ander recept).