Speculaascake met kruidnoten

Heerlijke sinterklaastraktatie

Speculaascake met kruidnoten

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Gebak en lekkernijen
Keuken Hollands
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 1 handje kruidnoten

Instructies
 

  • Mix de boter met de basterdsuiker en zout.
  • Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het ei pas toe wanneer de vorige helemaal opgenomen is in het mengsel.
  • Voeg de bloem en kruiden toe aan het mengsel en mix het goed door elkaar tot een romig beslag.
  • Verwarm de oven vast voor op 150 graden.
  • Gooi een willekeurige hoeveelheid kruidnoten in het beslag. Meer dan je aanvankelijk denkt 😉
  • Vet de cakevorm in met boter of bedek hem met bakpapier.
  • Doe het beslag in de vorm en strooi en nog wat extra kruidnoten op.
  • Bak de cake een uur in de voorverwarmde oven.