Heerlijke sinterklaastraktatie

Speculaascake met kruidnoten
Ingrediënten
- 200 gr boter op kamertemperatuur
- 200 gr witte basterdsuiker
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 4 tl speculaaskruiden
- 1 snufje zout
- 1 handje kruidnoten
Instructies
- Mix de boter met de basterdsuiker en zout.
- Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het ei pas toe wanneer de vorige helemaal opgenomen is in het mengsel.
- Voeg de bloem en kruiden toe aan het mengsel en mix het goed door elkaar tot een romig beslag.
- Verwarm de oven vast voor op 150 graden.
- Gooi een willekeurige hoeveelheid kruidnoten in het beslag. Meer dan je aanvankelijk denkt 😉
- Vet de cakevorm in met boter of bedek hem met bakpapier.
- Doe het beslag in de vorm en strooi en nog wat extra kruidnoten op.

- Bak de cake een uur in de voorverwarmde oven.
