
Salted caramel brownie taart
Ingrediënten
- 1 blik 397 gr gecondenseerde melk
- 225 Gram Zachte roomboter
- 600 Gram Fijne kristalsuiker
- 5 eieren
- 100 Gram cacaopoeder
- 1 Eetlepel bakpoeder
- Snufje zout
- 400 Gram bloem
- 350 Milliliter melk
Botercreme
- 250 Gram Zachte roomboter
- 750 Gram Suikerbakkerspoeder
- 50-75 Mililiter melk
Versiering
- 1 Zakje Chocolade glazuur Dr. Oetker
- Karamelschotsen Suiker en hazelnoten
- 2 Handjes Maltezers
- 6 Twixen
- 1 Handje Pretzels
- Zeezout
Karamelschotsen
- 200 Gram suiker
- 3 Eetlepels water
- Handje blanke hazelnoten
Instructies
- Extra nodig: 4 springvormen van 18 cm. Minder kan ook: bak de lagen cake dan na elkaar. Bakpapier Spuitzak Spatel
Notities
1. Zet het blik gecondenseerde melk in een pan met water tot het blik volledig ondergedompeld is. Zet de pan op het vuur en kook het blik 2 uur lang in het water. Laat het helemaal afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
3. Doe de roomboter met de suiker in een kom en klop met de mixer zacht en luchtig. Voeg de eieren een voor een toe en mix ze er steed goed door.
4. Zeef de cacao, het bakpoeder en het zout boven de kom en mix dit erdoor tot een egaal mengsel. Voeg de helft van de bloem en de helft van de melk toe, mix tot een egaal beslag en herhaal met de andere helft van de bloem en de melk.
5. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de zijkanten in. Verdeel het beslag over de springvormen en bak in 25-30 minuten gaar in het midden van de oven. Laat helemaal afkoelen en snijd de bolling van de bovenkant af zodat je mooie vlakke cakes overhoud. ( evt restjes gebruiken voor decoratie)
6. Klop voor de botercreme de zachte roomboter en het suikerbakkerspoeder met de mixer op een lage stand totdat ze goed gemengd zijn. Voeg de melk toe en klop op Eem hoge stand tot er een luchtige crème ontstaat. Doe de crème in een spuitzak.
7. Leg een laag cake op een bord zet hem stevig vast dor er een toefje botercreme onder te spuiten. Smeer de plak cake in met 2 eetlepels gecondenseerde melk en bestrooi met een beetje zeezout. Verdeel 1/5 deel van de botercreme over de laag cake. Smeer uit en leg er nog een laag cake op. Herhaal dit tot de vierde plak cake erop ligt.
8. Druk de cakes goed aan en besmeer de bovenkant met botercreme. Gebruik het laatste 1/5 deel crème voor de zijkant, dicht gaatjes en smeer uit. Schraap het teveel eraf met een spatel zodat je de laagjes cake blijft zien. Zet de cake een half uur in de koelkast.
9. Versiertijd! Verwarm het chocoaldeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verspreid het over de bovenkant en laat het over de rand druppelen.
10. Karamelschotsen (zonder ook leuk) Verwamr de oven voor op 200 graden. Rooster de hazelnoten in de oven in 10minuten goudbruin. Doe 200 gram suiker in een steelpannetje met 3 el water. Verhit de suiker zonder te roeren tot ie bruin begint te kleuren, begin dan met roeren en blijf roeren tot de karamel egaal donkerbruin ‘s. Giet de karamel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het voorzichtig uitvloeien. Bestrooi met hazelnoten en laat afkoelen. Breek de karamel in schotsen en versier de taart ermee. Je kunt ook wat karamel over de taart gieten als versiering.
11.versier de taart met de maltezers, pretzels, twixen en steek de karamelschotsen in de taart. Evt extra brownie kruimels en karamel van de gecondenseerde melk.

Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.