Runderstoofpot met peen en champignons
Ingrediënten
- 700 gram runderlappen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 winterpenen
- 50 gram boter
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepels maizena
- 100 gram spekreepjes
- 350 ml rode wijn
- 400 ml water
- 1/2 theelepelt tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 tablet vleesbouillon
Instructies
- Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snipper de ui en de knoflook. Maak de winterpeen schoon en snijd deze in plakjes.
- Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Bak het spek circa 2 minuten mee. Voeg de ui, de knoflook en de peen toe en bak het geheel nog 2 minuten zachtjes.
- Voeg het water, de wijn en de kruiden toe. Voeg het bouillontablet toe. Laat het geheel 3 uur zachtjes stoven.
- Bak vlak voor het einde de kastanjechampignons en voeg de toe aan de stoofpot. Bind het geheel met maïzena.
Notities
Extra rijk met een beetje port in plaats van de wijn.