Rozijnen appel chutney
Ingrediënten
- 1 kilo goudrennetten
- 500 gram uien
- 200 gram rozijnen
- 1/2 liter appelazijn of wittewijnazijn
- 500 gram bruine basterdsuiker
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel zout
Instructies
- Breng in een roestvrijstalen pan de blokjes appel, uisnippers, rozijnen en azijn aan de kook. Temper de hittebron en laat het mengsel met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg, als de appelblokjes bijna gaar zijn de suiker, kaneelpoeder, gemberpoeder en zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat de chutney nog eens 15 minuten zachtjes koken. Doe er, als het mengsel te droog wordt, eventueel een scheutje water bij.
- Laat de chutney afkoelen en schep hem daarna in goed schoongemaakte potten. Laat de goed afgekoelde chutney bij voorkeur twee weken op smaak komen. Na opening van de pot is de chutney maximaal een week houdbaar in de ijskast.
Notities
Lekker bij de Zuidafrikaanse Bobootie.