Risotto

door

in

Risotto

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram risottorijst
  • 1 grote ui
  • 500 gram champignons
  • 1-2 paprika’s rood of geel
  • 1 courgette
  • 0,5 bouillonblokje
  • 750 milliliter water
  • 300 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • gedroogde italiaanse kruiden gedroogd, naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de kip in stukjes
  • Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie, de 1 teen geperste knoflook, zout, peper en 1-2 eetlepels italiaanse kruiden. Laat bij voorkeur dit een paar uur trekken in de koelkast
  • Maak bouillon van het halve bouillon blokje en gekookt water
  • Verhit olie in een pan en fruit de uien tot ze glazig zijn
  • Voeg de rijst toe en bak deze kort mee. Let op dat het niet aanbrandt!
  • Voeg het water toe in gedeeltes van ca 100 milliliter. Iedere keer als het water is opgenomen voeg je nieuwe bouillon toe. Let op aanbranden!
  • Bak ondertussen de gemarineerde kipfilet in een andere (wok/koeken)pangaar en neem deze uit de pan
  • Verhit weer wat olie en fruit daarin de knoflook en bak daarna de andere groenten (tegelijk of apart)
  • Als de rijst gaar is, voeg je de groenten en kipfilet toe
  • Breng daarna het geheel op smaak met italiaanse kruiden, zout en peper.