
Indiase Butter Chicken
Milde Indiase Butter Chicken
Ingrediënten
- 500 gram kipdijfilet
- 100 ml slagroom
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels roomboter ongezouten
- 2 eetlepels Garam Masala Jonnie Boer/Euroma
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels citroensap
- 4 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 grote flespompoen
- peper
- zout
- Naanbrood
Instructies
- Snijd de kipdijfilet in blokjes en doe deze in een ruime kom. Doe hierbij de Griekse yoghurt, de heft van de knoflook, het citroensap, de helft van de Garam Masala en wat zout. Meng dit goed door elkaar en zet even apart zodat het lekker kan intrekken.
- Schil de pompoen en verwijder de zaden en draden. Snijd de pompoen in dobbelstenen van 1-2 cm.Snipper vervolgens de uitjes. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de uitjes rustig aan tot ze glazig zijn geworden. Voeg vervolgens de rest van de fijngesneden knoflook toe en bak deze even mee. Doe er dan de rest van de Garam Masala, het paprikapoeder, de kaneel en wat zout bij. Bak dit ook even mee en voeg dan de pompoen toe.Tot slot doe je er één blik tomatenblokjes bij. Breng dit aan de kook en giet de slagroom erbij. Zet het vuur laag en laat het met een deksel op de pan gaar worden.
- Bak de kip in een aparte pan en voeg dit toe aan de rest zodra de pompoen goed gaar is.Zodra alles samengevoegd is roer je de roomboter door de saus (het gerecht heet niet voor niets ' Butter Chicken' 😉 ). Breng op smaak met peper & zout en garneer eventueel met wat blaadjes koriander. Serveren met rijst en NaanbroodEet smakelijk!
Notities
Recept vrij naar https://www.eefkooktzo.nl/butter-chicken/
