Hemelse Modder

door

Hemelse Modder

Bereidingstijd 20 minuten
Wachttijd 1 uur
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 150 g pure chocolade 70%
  • 200 g verse slagroom
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 2 middelgrote eieren
  • 60 g witte basterdsuiker

Instructies
 

  • Breek de chocolade grof. Doe met 2 el slagroom (per 6 personen) de boter in een kom en zet deze op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken).
  • Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kom van de pan en laat tot gebruik afkoelen. Dit duurt ca. 10 min.
  • Splits de eieren. Klop de eiwitten met ⅓ van de suiker met een mixer ca. 3 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Doe de rest van de slagroom met ⅓ van de suiker in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.
  • Klop in een andere kom de eidooiers en de rest van de suiker los met een garde. Roer het eidooier-suikermengsel door de gesmolten chocolade.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door het mengsel en spatel vervolgens het eiwit luchtig in delen erdoor.
  • Verdeel de chocolademousse in porties over mooie glazen en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Combinatietip: Lekker met opgeklopte slagroom en geroosterd amandelschaafsel of amandel crunch (zie ander recept)

Notities

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194521/hemelse-modder