
Hemelse Modder
Ingrediënten
- 150 g pure chocolade 70%
- 200 g verse slagroom
- 30 g ongezouten roomboter
- 2 middelgrote eieren
- 60 g witte basterdsuiker
Instructies
- Breek de chocolade grof. Doe met 2 el slagroom (per 6 personen) de boter in een kom en zet deze op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken).
- Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kom van de pan en laat tot gebruik afkoelen. Dit duurt ca. 10 min.
- Splits de eieren. Klop de eiwitten met ⅓ van de suiker met een mixer ca. 3 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Doe de rest van de slagroom met ⅓ van de suiker in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf.
- Klop in een andere kom de eidooiers en de rest van de suiker los met een garde. Roer het eidooier-suikermengsel door de gesmolten chocolade.
- Spatel de slagroom voorzichtig door het mengsel en spatel vervolgens het eiwit luchtig in delen erdoor.
- Verdeel de chocolademousse in porties over mooie glazen en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
- Combinatietip: Lekker met opgeklopte slagroom en geroosterd amandelschaafsel of amandel crunch (zie ander recept)
Notities
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194521/hemelse-modder
