Devil’s food cake

Devil’s food cake

Bereidingstijd 6 uur
Gang Gebak en lekkernijen
Keuken Amerikaans

Ingrediënten
  

Beslag

  • 65 gram cacaopoeder
  • 275 ml kokend water
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 theelepel vanille extract
  • 200 gram suiker
  • 140 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda

Ganache

  • 325 ml slagroom
  • 2 eetlepels honing
  • 325 gram pure chocolade grof gehakt
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur

Instructies
 

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet 2 (spring)vormen met een doorsnede van 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Meng het cacaopoeder met het kokende water. Doe de boter, het vanille-extract, de suiker, de donkerbruine basterdsuiker en het zout in een kom en klop alles met een (hand)mixer met garde(s) luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop deze door het mengsel. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en de baking soda. Doe de helft daarvan – samen met de helft van het cacaomengsel – bij het beslag. Klop alles tot een glad beslag en voeg vervolgens de rest van de bloem en het cacaomengsel toe. Klop het beslag nog kort door, tot het egaal van kleur is. Verdeel het vervolgens over de twee bakvormen.
  • Bak de cakes 30-35 minuten. Test of de cakes gaar zijn door er met een satéprikker in te steken en deze er weer uit te halen. Zit er geen beslag aan de prikker, dan is de cake gaar. Stort de cakes op een rooster en laat ze op hun kop afkoelen

Ganache

  • Doe de slagroom en de honing in een pan en breng het mengsel aan de kook. Doe de chocolade in een kom en giet de kokende room daaroverheen. Roer het mengsel door tot de chocolade is opgelost. Voeg de boter toe en meng alles met de staafmixer tot een glanzende ganache. Laat deze afkoelen op kamertemperatuur. Je kunt de ganache ook in de koelkast laten afkoelen, dat gaat sneller, maar let erop dat de ganache dan niet te koud wordt, dan wordt die te stevig om mooi op de taart te smeren. in dat geval kun je de ganache weer een tijdje op kamertemperatuur zetten, zodat de chocoladetopping weer zachter wordt

Devils food cake

  • Bestrijk een van de cakes met een laagje ganache en plaats de andere cake daar op zijn kop op, zodat de bovenkant mooi plat is. Bestrijk de taart aan de boven- en zijkant rijkelijk met  de ganache. Laat de ganache opstijven in de koelkast. Haal de taart ruim voor het serveren weer uit de koelkast; op kamertemperatuur smaakt de devil’s food cake het lekkerst!

Notities

Recept van Rutger bakt
https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/chocoladetaart/devils-food-cake-recept/