
Burritos
Equipment
- 1 Koekenpak of wok
- 1 ovenschaal groot genoeg voor 8 wraps
Ingrediënten
- 8 wraps klein
- 500 gram kipfilet
- 2 el paprikapoeder
- 1 el uipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl komeinpoeder
- 1/2 tl peterselie
- 1 tl donkerbruinen basterdsuiker
- snuf cayennepeper
- 1 el tomatenpuree
- tex-mex kruiden bovenstaande kruiden zijn ook te vervangen door Verstegen Tex-mex kruiden
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 klein blikje mais
- peper en zout
- 250 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht. Vouw de mini wraps dubbel en verdeel ze over de ovenschaal.
- Doe de kip samen met alle kruiden, specerijen en basterdsuiker in een kom en schep het geheel even goed om.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kip tot deze bruin kleurt. Voeg dan de tomatenpuree, beide kleuren paprika en de mais toe. Schep goed om en bak het geheel tot de paprika zacht is geworden. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
- Verdeel de vulling over de wraps in de ovenschaal. Strooi over iedere wrap een beetje geraspte kaas.
- Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en verwarm de burrito's tot de kaas gesmolten en goud geel is, ongeveer 20 minuten.
Notities
Voor de saus zie dit recept: Burritosaus
bron: https://ohmyfoodness.nl/zonder-pakje-mexicaanse-burritos/
