
Marokkaanse quiche met tonijn, rozijnen en pompoen
Ingrediënten
- 1 El Zonnebloemolie
- 5 Vellen Filodeeg
- 320 Gram tonijn in olie 2 kleine blikjes
- 100 Gram Feta
- 75 Gram rozijnen
- 800 Gram Pompoenstukjes
- 1 El Ras El hanout Euroma original spices by Jonnie Boer
- 4 eieren
- 1 Tl zout
- Springvorm 24 cm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de springvorm in met de zonnebloem olie.
- Leg 3 vellen filodeeg op de bodem. Laat ze ten opzichte van elkaar verspringen.
- Laat de tonijn uitlekken. Verkruimel de feta. Meng de tonijn met de feta, de rozijnen, de pompoenstukjes en de ras el hanout. Verdeel het mengsel over de bodem.
- Klop de eieren los met het zout. Giet dit over de vulling.
- Dek het geheel af met de laatste filodeegvellen.
- Bak de quiche in circa 30 minuten in het midden van de oven. Controleer halverwege of de bovenkant niet te snel bruin wordt. Dek eventueel af met aluminiumfolie.
Notities
lekker met een salade van bladspinazie, cherrytomaatjes en citroenolijfolie
