Gehaktrol met pijnboompitten en kruidenpasta
Ingrediënten
- 50 gram pijnboompitten
- 100 gram zongedroogde tomaten op olie
- 30 gram peterselie
- 30 gram basilicum
- 200 gram pittige, geraspte kaas
- 1 kilo rundergehakt
- 2 beschuiten
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Meng in de keukenmachine de zongedroogde tomaten, de groen kruiden, de helft van de kaas en de helft van de pijnboompitten.
- Meng het gehakt met de beschuiten en een kwart van de kruidenpasta uit de keukenmachine en breng het op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Druk het gehakt uit op een stuk bakpapier tot een lap van ongeveer 40×40 cm. Strijk de kruidenpasta erover en bestrooi met de rest van de kaas en de pijnboompitten. Rol het gehakt op tot een rol. Dit doe je door het bakpapier ‘mee’ te draaien en daarna te verwijderen. Plak de bovenkant dicht met een beetje olie en leg de rol op de naad in een ovenschaal.
- Bak de gehaktrol in 40 minuten gaar en goudbruin. Serveer de gehaktrol in plakken. Lekker met komkommer en aardappelen.
Notities
keukenmachine
bakpapier
ovenschaal
bakpapier
ovenschaal