Snijd de kip in stukjes
Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie, de 1 teen geperste knoflook, zout, peper en 1-2 eetlepels italiaanse kruiden.
Laat bij voorkeur dit een paar uur trekken in de koelkast
Maak bouillon van het halve bouillon blokje en gekookt water
Verhit olie in een pan en fruit de uien tot ze glazig zijn
Voeg de rijst toe en bak deze kort mee. Let op dat het niet aanbrandt!
Voeg het water toe in gedeeltes van ca 100 milliliter. Iedere keer als het water is opgenomen voeg je nieuwe bouillon toe.
Let op aanbranden!
Bak ondertussen de gemarineerde kipfilet in een andere (wok/koeken)pangaar en neem deze uit de pan
Verhit weer wat olie en fruit daarin de knoflook en bak daarna de andere groenten (tegelijk of apart)
Als de rijst gaar is, voeg je de groenten en kipfilet toe
Breng daarna het geheel op smaak met italiaanse kruiden, zout en peper.