Spareribs uit de Ninja

door

Spareribs uit de Ninja

Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 5 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4

Equipment

  • Ninja woodfire pro
  • Spareribs rek
  • Plantenspuit

Ingrediënten
  

  • 4 Grote spareribs
  • 1 Klein pakje Appelsap
  • Appelazijn
  • Whiskey

Instructies
 

  • Dag of avond van tevoren:
    Vlies verwijderen van de spareribs
    Aan beide zijden royaal inwrijven met dry rub (zie ander recept)
    Goed inpakken en terug in de koelkast
  • Ninja voorbereiden met spareribs rek en rook pellets (soort hout naar smaak: all purpose, kersen, appel of hickory)
    Programma: smoker, 2 uur op 95 graden
    Als hij gestart is de ribs verticaal plaatsen in het rek.
    Elk half uur royaal inspuiten met plantenspuit met mengsel van appelsap, appelazijn (ongeveer helft van de appelsap) en een scheutje whiskey (naar smaak)
    Ook controleren of er nog genoeg rook pellets inzitten. Zo niet: spareribs er uit, vullen, opnieuw starten (let op juiste tijd) en spareribs er weer in. De eerste rook van nieuwe pellets is erg bitter, daarom er tijdelijk uit (wel inpakken in alu folie)
  • Na 2 uur de ribs per stuk op een groot stuk alu folie leggen met het vlees naar beneden. Een paar klonten roomboter er op en ruim appelsap mengsel overheen gieten. Daarna luchtdicht inpakken en terug op de Ninja leggen.
    Minimaal 1 uur op de smoker functie bij 100 graden tot een kerntemperatuur van 88-90 graden of het vlees van het bot valt.
    Rook pellets bijvullen hoeft niet meer.
  • Ribs van de Ninja halen en de Ninja instellen op roast op 160 graden.
    Royaal aflakken aan beide zijden met bbq saus en daarna karamelliseren op de Ninja. Goed in de gaten houden dat het niet te hard gaat en verbrand.

Notities

  1.