Pastinaakpuree

door

Pastinaakpuree

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram pastinaak
  • 250 milliliter creme fraiche

Instructies
 

  • Schil de aardappels en pastinaak. Snijd daarna in zo gelijk mogelijke stukjes van ongeveer 2cm. Doe in een pan en vul de pan met water zodat de groenten net onder staan. Voeg 2,5 theelepel zout toe. Breng de aardappels en pastinaak aan de kook en laat zachtjes koken tot dat de aardappel en pastinaak goed gaar zijn (wanneer je er gemakkelijk met een vork in prikt zijn de groenten gaar).
  • Giet de groenten af en stamp ze fijn. Ik gebruik een aardappelpers. Geweldig ouderwets apparaat wat er voor zorgt dat je hele lekkere en luchtige aardappel- en pastinaakpuree krijgt. Meng met de crème fraîche en breng verder op smaak peper.

Notities

naar https://uitpaulineskeuken.nl/recept/aardappel-en-pastinaakpuree