Hartige tompouce

door

Hartige tompouce

Lekker en simpel voorgerecht, in vele variaties te maken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
0 minuten
Gang Voorgerecht

Ingrediënten
  

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 4 plakjes parmaham
  • 50 gram rucola
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 40 gram parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden.
    Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
    Kluts een ei door elkaar en besmeer het bladerdeeg met ei (met een kwastje).
    Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
    Bak de plakjes bladerdeeg circa 10 minuten in de oven.
    Vervolgens laat je de plakjes bladerdeeg afkoelen.
  • Ondertussen snijd je de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
    Besmeer de plakjes bladerdeeg met roomkaas (de kant die je niet hebt ingesmeerd met ei).
    Leg op 1 plakje bladerdeeg een plakje ham, wat rucola en zongedroogde tomaatjes.
    Maak af met wat Parmezaanse kaas.
    Leg het andere plakje bladerdeeg er bovenop (met de roomkaas naar beneden).

Notities

ook lekker in andere varianten zoals:
  • zalm met kruidenroomkaas
  • carpaccio met truffelmayonaise
  • gerookte ribeye