
Pasta met champignons, sperziebonen en gebakken filetlapjes
Equipment
- 1 staafmixer met hoge beker
Ingrediënten
- 300 gram penne rigate volkoren
- 500 gram sperziebonen gebroken
- 1 blikje tonijnstukken in water 160 gram
- 200 gram zuivelspread knoflook en kruiden
- 2 el witte natuurazijn
- 2 el olijfolie
- 260 gram varkenssnitzels
- 2 middelgrote uiten
- 1 teen knoflook
- 400 gram champignons
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste 7 min. de sperziebonen toe. Giet af en vang een kopje van het kookvocht op.
- Laat ondertussen de tonijn uitlekken en doe samen met de zuivelspread, azijn en 1/2 el olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus.
- Bestrooi de schnitzel met peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het vlees in 6-8 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
- Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee op hoog vuur.
- Voeg de tonijnsaus toe aan de champignons en verwarm 1 min. mee op middelhoog vuur. Doe de pasta, sperziebonen en wat kookvocht erbij en schep om. Verdeel over 4 borden. Snijd het vlees in repen en verdeel erover. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Notities
bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195818/pasta-met-champignons-sperziebonen-en-gebakken-filetlapjes
