Perentaart
Ingrediënten
- 100 gram amandelschaafsel
- 200 gram witte basterdsuiker
- 200 gram bloem
- 200 gram koude boter
- 4 eieren
- 5 peren
- 1 citroen (of citroensap uit een flesje)
Instructies
- Maal het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine of met de staafmizer. Kneed de bloem, 100 gram basterdsuiker en 100 gram in blokjes gesneden boter tot een kruimelig geheel.
- Scheid van 2 eieren de eiwitten en de dooiers. Kneed de dooiers door het bloemmengsel tot een soepel deeg. De eiwitten worden verder niet gebruikt. Leg het deeg in plastic folie 30 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Smelt de rest van de boter en roer dit door de rest van de suiker, de fijngemalen amandelen en het citroensap van 1 citroen. Klop hier een ei doorheen.
- Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de taartvorm met het deeg. Verdeel de halve peren over de bodem en verspreid het amandelmengsel zo gelijkmatig mogelijk over de peren.
- Bak de taart in 45 minuten op een rooster in de oven gaar.
Notities
taartvorm 28 cm doorsnede, ingevet