Pompoencurry

Pompoencurry

Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen in blokjes
  • 1 ui klein gesneden
  • 25 gr boter
  • 1,5 el Milde curry pasta (Patak’s) vaak iets meer
  • 15 gr verse koriander
  • 200 ml groenteboullion meestal iets meer
  • 450 gr tuinerwten diepvries
  • 300 gr griekse yoghurt vaak iets meer
  • naanbrood
  • rijst

Instructies
 

  • Pompoen schillen en vruchtvlees in stukjes snijden. Boter smelten, ui fruiten Pompoen erbij en 5 minuten roerbakken Blaadjes van de koriander plukken en fijn snijden Steeltjes van de koriander ook klein snijden Boullion bij de pompoen gieten en koriandersteeltjes en currypasta erbij. 10 minuten afgedekt laten stoven. Tuinerwten en yoghurt erbij en omscheppend aan de kook brengen. 6 minuten laten koken ( meestal wat langer tot de erwten gaar zijn.) Ondertussen rijst koken en naan afbakken. Serveren met de fijngesneden korianderblaadjes.
  • Ook lekker: fijngesneden gedroogde abrikozen/ rozijnen/ dadels/ cashewnoten erdoorheen…