Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 7 uur 30 minuten
Gang Gebak en lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 12 stukken

Ingrediënten
  

Bodem

  • 240 gram theebiscuit
  • 100 gram boter

Vulling

  • 700 gram roomkaas Philadelphia
  • 210 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 50 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • 20 gram bloem
  • 300 gram lemon curd potje AH

Italiaans schuim

  • 100 gram eiwit
  • 38 gram poedersuiker
  • 163 gram kristalsuiker
  • 43 gram water
  • suikerthermometer

Instructies
 

Cheesecake

  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen een beetje in.
  • Verkruimel de koekjes in een blender of foodprocessor. Als je deze niet hebt, kun je ze ook fijnstampen in een kom. Smelt de boter en voeg toe aan de koekkruimels. Meng dit door elkaar en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk stevig aan met de bolle kant van een eetlepel. Bak de bodem 15 minuten op 180 graden. Zet na het bakken van de bodem de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.
  • Klop de roomkaas en suiker romig. Voeg de eieren en het eidooier toe en klop er goed door. Voeg dan de slagroom en het vanille extract toe en klop nog even door. Als laatst voeg je het bloem toe, klop tot dit helemaal is opgenomen.
  • Voeg dan de lemon curd toe en klop tot een egaal mengsel. Giet het mengsel dan op de koekjesbodem.
  • Bak de cheesecake 1,5 uur, hij is nu nog een beetje vloeibaar. Zet dan de oven uit en laat de taart nog 2 uur in een dichte oven staan. Laat hierna de taart afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem minstens 4 uur in de koelkast. Het handigst is om de taart een dag van tevoren te bakken zodat hij de hele nacht in de koelkast kan staan
  • Maak het Italiaans schuim volgens onderstaand recept en verdeel het gelijkmatig over de taart. Brand de bovenkant met behulp van een crème brûlée brander. Je kunt de taart ook kort onder de ovengrill zetten.

Italiaans Schuim

  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg de poedersuiker toe. Dit laat je zo even staan, straks voegen we de suikersiroop hier aan toe.
  • Doe het water en de kristalsuiker in een steelpannetje en kook tot een siroop van 121 graden. Je hoeft niet te roeren in het pannetje. Gebruik een suikerthermometer om de temperatuur te meten.
  • Zodra de siroop de juiste temperatuur heeft bereikt, zet je de mixer met het schuim vast aan (een staande mixer is nu fijn zodat je je handen vrij hebt!), zorg dat een eventuele spatdeksel niet meer op de mixer/kom zit. Haal de steelpan van het vuur en schenk de siroop langzaam bij het schuim terwijl de mixer aan staat.
  • Blijf kloppen op de hoogste stand tot het schuim koud is en er pieken ontstaan.

Notities

http://www.laurasbakery.nl/lemon-meringue-cheesecake/
http://www.laurasbakery.nl/italiaans-schuim/
http://www.laurasbakery.nl/lemon-curd/